Chudnutie s bylinkami. Pár chutných receptov ako inšpirácia

Za podporu zdieľaním vám ďakujeme

Voňavé chudnutie

Aby ste si nemuseli lámať hlavu, čo budete variť, vyskúšajte niektorý z týchto receptov na chudnutie. Ak nemáte rady experimenty, vsypte do svojej porcie jedla čajovú lyžičku niektorej sympatickej zeliny.

Zemiaky s majoránom

Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Ošúpeme ich, rozlámeme na kúsky, posypeme pomrvenou bryndzou alebo tvarohom a ochutíme zmesou jemne nasekaných byliniek. Výborný je kôpor, majorán či pažítka, no môžme použiť aj zmes byliniek, tak dosiahneme zaujímavejšiu chuť.

Ryba s estragónom

Maslo vymiešame s nadrobno posekanými lístkami estragónu a petržlenovej vňate. Akúkoľvek obľúbenú rybu či filé umyjeme, osušíme, bohato pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a ochutíme čiernym mletým korením. Pokryjeme bohato bylinkovým maslom a necháme upiecť.

Feniklová ryža

Na oleji orestujeme jednu menšiu cibuľu, pridáme jednu nadrobno pokájanú buľvu fenikla, za hrsť zlatých sušených hrozienok a ½ lyžičky podrvených feniklových semienok. Spolu podusíme asi 10 minút. Vsypeme šálku dlhozrnnej ryže, 1 minútu restujeme a zalejeme 2 šálkami vody. Osolíme. Varíme asi 20 minút, kým sa voda nevyparí. Podávame k rybám alebo dusenej zelenine.

Paradajková polievka s bylinkami

1 liter paradajkového džúsu, resp. väčšie balenie pretlaku a asi 2l vody privedieme do varu. Osolíme, vsypeme 2 hrste drobnej polievkovej cestoviny alebo ryže a uvaríme do mäkka. Odstavíme, vsypeme 1 lyžičku bazalky, 1 lyžičku oregana a ½ lyžičky tymianu. Ozdobíme strúhaným syrom.

Uhorkový šalát s mätou.

Šalátovú uhorku postrúhame na plátky, pridáme pol téglika kyslej smotany alebo bieleho jogurtu, 1 prelisovaný strúčik cesnaku, soľ, trošku olivového oleja, 1 lyžičku posekaného kôpru a pár lístkov nadrobno pokrájanej mäty.

Cestoviny so žihľavou

Umyté stonky žihľavy sparíme vriacou vodou a necháme asi 10 minút postáť. Scedíme, nasekáme nadrobno a podusíme na olivovom oleji spolu s nadrobno pokájanou cibuľou. Pridáme prelisovaný cesnak, posolíme, odstavíme a dochutíme pár kvapkami citrónovej šťavy. Touto zmesou polejeme uvarené cestoviny.

Levanduľový sirup.

Povaríme ¾ šálky s ½ šálky trstinového cukru, kým sa nerozpustí. Odstavíme. Vsypeme 4 lyžice sušených levanduľových kvetov a lúhujeme ½ hodinu. Scedíme, pridáme 2 lyžice citrónovej šťavy. Takto pripravený sirup sa výborne hodí ako poleva na zmzlinu, ovocné dezerty a koláče z piškótového cesta.

Šalviová omáčka

Na kvalitnom oleji osmažíme do zlatista 1 cibuľu, pridáme paradajku pokrájanú na kocky, osolíme, ochutíme čiernym mletým korením. Dusíme 7-10 minút, potom vsypeme 1 lyžičku na drobno posekanej šalvie. Podáva sa so zemiakmi alebo knedličkami

 

To sú mňamky, čo? Tak hurá do chudnutia bez hladovania

 

About Ywet 214 Articles
Sme skvelá dlhoročná partia báb vo veku od 28-65 rokov. Každá z nás sa venuje niečomu inému - je medzi nami pedagogička, sociálna pracovníčka, diplomovaná zdravotná sestra, kaderníčka a stylistka a ja sa venujem podnikaniu. Po dlhom vyčerpávajúcom dni potrebujem relax a pre mňa je relaxom písanie.Tak sme dali dohromady svoje vedomosti a koníčky a vznikol Lifestylový magazín Dámska jazda. Budeme sprevádzať ženy ich každodennými starosťami a radosťami, prinášať novinky z oblasti módy a krásy, zdravia, prezradíme Vám tajomstvá harmonického rodinného života, niečo dobré si navaríme a upečie a hlavne sa zabavíme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*