Mandľová bábovka s jablkovým želé

Za podporu zdieľaním vám ďakujeme

Lahodná marcipánová chuť robí z tejto bábovky kráľovnú báboviek. Určite vyskúšajte tento dezert, stojí za to.

  • Forma: bábovková
  • Množstvo: 12 porcií
  • Príprava: 20 minút
  • Pečenie: 30 minút

Cesto

  • 1ČL prášku do pečiva (bezlepkového)
  • 250g bieleho tofu
  • 200g mandľovej múky
  • 60g múky z quinoy
  • 50g kokosového oleja
  • 50ml kokosovej smotany
  • 4 vajcia
  • 2 veľké banány
  • 50g brezového cukru
  • 1PL vlákniny
  • niekoľko kvapiek vanilkovej esencie
  • kokosový olej na vymastenie
  • kokosová múčka na vysypanie formy

Želé

  • 2 veľké jablká
  • 1ČL vanilkovej esencie
  • 2PL agávového sirupu
  • štipka škorice
  • ½-1ČL agar-agaru podľa potreby zahustenia

Všetky ingrediencie na bábovku dohladka vymiešame. Formu vymastíme kokosovým olejom a vysypeme kokosovou múčkou. Nalejeme do nej cesto a pri 180°C pečieme 30 minút. Hotovú bábovku necháme vychladnúť v rúre.

Medzitým si pripravíme jabĺčkové želé. Suroviny zmiešame, postavíme na oheň a privedieme do varu. Na miernom ohni povaríme 1-2 minúty, aby hmota zhustla. Bábovku pred podávaním polejeme želé.

Jabĺčka môžeme nahradiť hruškami. Kombinácia marcipánovej chuti bábovky a sladkých hrušiek je tiež vynikajúca.

 

 

 

About Ywet 205 Articles
Sme skvelá dlhoročná partia báb vo veku od 28-65 rokov. Každá z nás sa venuje niečomu inému - je medzi nami pedagogička, sociálna pracovníčka, diplomovaná zdravotná sestra, kaderníčka a stylistka a ja sa venujem podnikaniu. Po dlhom vyčerpávajúcom dni potrebujem relax a pre mňa je relaxom písanie.Tak sme dali dohromady svoje vedomosti a koníčky a vznikol Lifestylový magazín Dámska jazda. Budeme sprevádzať ženy ich každodennými starosťami a radosťami, prinášať novinky z oblasti módy a krásy, zdravia, prezradíme Vám tajomstvá harmonického rodinného života, niečo dobré si navaríme a upečie a hlavne sa zabavíme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*