Pečený tvaroh – očaríte ním každú návštevu

Za podporu zdieľaním vám ďakujeme

Jednoduchý bielkovinový dezert, ktorým očaríte každú nečakanú návštevu, nielen zástancov zdravej stravy. Môžete si ho vychutnať aj v poobedňajších hodinách. Ak ho pripravíte bez pohánkovej vrstvy s pridaním 100g syra cottage alebo tvarohu, môžete ho podávať ako ľahkú bielkovinú večeru.

  • Forma: tortová s priemerom 20 cm
  • Množstvo: 12 porcií
  • Príprava: 25 minút
  • Pečenie: 20 minút

Spodná vrstva

  • 80g pohánkových vločiek
  • 200ml kokosového nápoja
  • 2PL agávového sirupu
  • 50ml vody

Stredná vrstva

  • 250g tvarohu
  • 2 prezreté stredne veľké banány
  • 2PL nesladeného kakaa 2 vajcia
  • 3PL agávového sirupu
  • 1ČL bezlepkového prášku do pečiva

Vrchná vrstva

  • 150-200g rozpolených čerešní

Pohánkové vločky s ostatnými ingredianciami uvaríme na kašu, ktorú vylejeme do vopred pripravenej silikónovej formy. Ak treba, tak dno rovnomerne potrieme trochou kokosového oleja. Dáme na chvíľu zachladiť.

Tvaroh zmiešame so zvyšnými surovinami a dohladka zmixujeme. Vylejeme na pohánkovú vrstvu. Navrch poukladáme rozpolené, vykôstkované čerešne a pri 180°C pečieme 20 minút. Špáradlom vyskúšame či je tvaroh prepečený. Necháme vychladnúť v otvorenej rúre aby neklesol.

Tento dezert chutí výborne aj vtedy, keď čerešne nahradíme banánom.

About Ywet 205 Articles
Sme skvelá dlhoročná partia báb vo veku od 28-65 rokov. Každá z nás sa venuje niečomu inému - je medzi nami pedagogička, sociálna pracovníčka, diplomovaná zdravotná sestra, kaderníčka a stylistka a ja sa venujem podnikaniu. Po dlhom vyčerpávajúcom dni potrebujem relax a pre mňa je relaxom písanie.Tak sme dali dohromady svoje vedomosti a koníčky a vznikol Lifestylový magazín Dámska jazda. Budeme sprevádzať ženy ich každodennými starosťami a radosťami, prinášať novinky z oblasti módy a krásy, zdravia, prezradíme Vám tajomstvá harmonického rodinného života, niečo dobré si navaríme a upečie a hlavne sa zabavíme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*