Prosecco dodá pečeným kuracím prsiam famóznu chuť

Za podporu zdieľaním vám ďakujeme

Prosecco pred niekoľkými rokmi poznali len fajnšmekri a spoločenská smotánka. Konečne sa ale nenápadne prebublalo z horných vrstiev medzi nás – prostý ľud.

Prosecco je suché až extra suché víno, nie je to šampanské. Vyrába sa z hrozna odrody Glera . V porovnaní s inými šumivými vínami, má nízky obsah alkoholu, asi 11 až 12 percent objemu. Príchuť Prosecco je opísaná ako intenzívna aromatická a svieža, evokuje žlté jablko, hrušku, biele broskyne, marhule, citrusové plody – citrón a grapefruit s náznakmi medu.
A prečo ho máme tak radi? Veľmi dobre sa pije a jedlám dodáva nezameniteľnú chuť. Vyskúšajte naše kuracie prsia s Proseccom, recept je pre 4 osoby

Potrebujeme

  • 4 ks kuracie prsia s kožou a kosťou
  • 2 ks cibule nakrájanej na kolieska
  • 250 ml Prosecca
  • vločkovú soľ
  • čerstvé mleté korenie
  • čerstvý tymian

Najprv nechajte rozpáliť gril v rúre na najvyššiu teplotu. Do každého kúska kuraťa urobte zárez a vložte do neho jeden koliesko cibule. Zvyšok cibule rozprestrite do menšieho pekáča. Vložte kuracie prsia a polejte ich šumivým vínom Prosecco. Ochuťte soľou, korením a čerstvým tymianom. Vložte pekáčik pod gril a grilujte kožou nahor 5 minút.

Rúru prepnite na horné aj dolné pečenie a teplotu upravte na 220 ˚C, kura polejte vypečenou šťavou. Pečte približne 30 minút a priebežne podlievajte. Po vybratí z rúry nechajte mäso pár minút odpočívať
Kura servírujte poliate šťavou aj s kúskami upečenej cibule.

Ako príloha sa hodí ryža, zemiaková kaša alebo kaša zo zemiakov, paštrnáku a mrkvy. Po dobrom obede si zaslúžime aj dobrý drink

Mätovo-limetkové Prosecco s uhorkou

Na 4 poháre:

  • 2 limety  
  • hrsť mätových lístkov
  • 1 polievková lyžica trstinového cukru
  • 4 plátky šalátovej uhorky
  • 500 ml vášho obľúbeného Prosecca
  • ľadová triešť
    Pripravte si džbán. Limety vyžmýkajte a šťavu spoločne s cukrom rozmiešajte v džbáne. Lístky mäty nasekajte nahrubo, aby pustili vôňu, ale neplietli sa pri pití do úst. Do džbánu dajte ľadovú triešť, mätu, plátky uhorky a všetko prelejte vychladeným Prosecco. Na zdravie

 

About Ywet 220 Articles
Sme skvelá dlhoročná partia báb vo veku od 28-65 rokov. Každá z nás sa venuje niečomu inému - je medzi nami pedagogička, sociálna pracovníčka, diplomovaná zdravotná sestra, kaderníčka a stylistka a ja sa venujem podnikaniu. Po dlhom vyčerpávajúcom dni potrebujem relax a pre mňa je relaxom písanie.Tak sme dali dohromady svoje vedomosti a koníčky a vznikol Lifestylový magazín Dámska jazda. Budeme sprevádzať ženy ich každodennými starosťami a radosťami, prinášať novinky z oblasti módy a krásy, zdravia, prezradíme Vám tajomstvá harmonického rodinného života, niečo dobré si navaríme a upečie a hlavne sa zabavíme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.