S touto hráškovou polievkou doma zabodujete

Za podporu zdieľaním vám ďakujeme

INGREDIENCIE

2 ČL extra panenského olivového oleja

2 šalotky, ošúpané a pokrájané na tenké plátky

750 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru

1,2 kg čerstvého hrášku

120 ml kyslej smotany

soľ a korenie

½ bagety nakrájanej na plátky (asi 16 plátkov)

olivový olej

200 g čerstvej mozzarelly, tenké plátky

čerstvá bazalka

PRÍPR AVA

V malom hrnci zohrejte olivový olej na nízkej teplote. Pridajte šalotku a smažte, kým nie je mäkká a priesvitná. Pridajte vývar a priveďte do varu. Znížte teplotu a poduste bez pokrievky (10 minút).

Medzitým pokvapkajte mäkký chlieb olejom. Opečte ho v rúre na 190 °C do zlatista, asi 5 minút. Posypte mozzarellou a vráťte do rúry. Pečte, kým sa syr neroztopí, asi o jednu minútku dlhšie.

Vráťte sa k polievke: pridajte hrášok a poduste ešte 4 minúty, alebo kým sa hrášok nezaparí, ale ostane ešte chrumkavý. Rozmixujte zmes ručným mixérom DUOmix a pridajte kyslú smotanu.

Pripravené na servírovanie zahorúca s plátkami opečeného chleba s mozzarellou.

About Ywet 229 Articles
Sme skvelá dlhoročná partia báb vo veku od 28-65 rokov. Každá z nás sa venuje niečomu inému - je medzi nami pedagogička, sociálna pracovníčka, diplomovaná zdravotná sestra, kaderníčka a stylistka a ja sa venujem podnikaniu. Po dlhom vyčerpávajúcom dni potrebujem relax a pre mňa je relaxom písanie.Tak sme dali dohromady svoje vedomosti a koníčky a vznikol Lifestylový magazín Dámska jazda. Budeme sprevádzať ženy ich každodennými starosťami a radosťami, prinášať novinky z oblasti módy a krásy, zdravia, prezradíme Vám tajomstvá harmonického rodinného života, niečo dobré si navaríme a upečie a hlavne sa zabavíme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.