Bleskurýchle tiramisu

Páčil sa vám článok? Odmeňte autora zdieľaním :-)

pošli na vybrali.sme.sk
  • Príprava: 10 minút
  • Počet porcií: 4
  • Bez tepelnej úpravy

Potrebujeme

  • 250g mascarpone izbovej teploty
  • 2 PL múčkového cukru
  • 1 hrnček (250 ml) silnej čiernej kávy
  • 8 cukrárskych piškót (savoiardi)
  • 1 ½ KL kakaového prášku

 

  • Mascarpone dáme do misky a navrch preosejeme múčkový cukor. Všetko opatrne premiešame
  • Kávu nalejeme do samostatnej misky. Jednu cukrársku piškótu namočíme do kávy, obrátime ju a nadbytočnú kávu necháme odkvapkať. Celý postup opakujeme, aby káva prenikla do stredu piškóty. Nasiaknutú piškótu rozlomíme a obidve polovice položíme na dno dezertného pohára alebo misky s objemom 180 ml. Postup zopakujeme s ďalšími 3 piškótami a 3 pohármi.
  • Polovicu mascarpone rozdelíme do pohárov a zakryjeme zvyšnými piškótami namočenými v káve. Aj túto vrstvu piškót prikryjeme syrom mascarpone.
  • Povrch poprášime kakaom. Toto rýchle tiramisu podávame hneď alebo ho dáme na 4 hodiny do chladničky.

TIP:

Na prvú vrstvu mascarpone môžme pridať vrstvu malín.

Káva by mala mať izbovú teplotu. Použiť môžme aj kvalitnú instantnú kávu.

About Ywet 242 Articles
Sme skvelá dlhoročná partia báb vo veku od 28-65 rokov. Každá z nás sa venuje niečomu inému - je medzi nami pedagogička, sociálna pracovníčka, diplomovaná zdravotná sestra, kaderníčka a stylistka a ja sa venujem podnikaniu. Po dlhom vyčerpávajúcom dni potrebujem relax a pre mňa je relaxom písanie.Tak sme dali dohromady svoje vedomosti a koníčky a vznikol Lifestylový magazín Dámska jazda. Budeme sprevádzať ženy ich každodennými starosťami a radosťami, prinášať novinky z oblasti módy a krásy, zdravia, prezradíme Vám tajomstvá harmonického rodinného života, niečo dobré si navaríme a upečie a hlavne sa zabavíme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.