Čokoládové suflé s čučoriedkami a pomarančom

Páčil sa vám článok? Odmeňte autora zdieľaním :-)

Toto vláčne suflé takmer z polovice tvoria pravé čučoriedky, bohaté na antioxidanty a ďalšie prospešné látky. Potrebujete ešte nejaké dôkazy, že neodolateľný dezert môže byť aj zdravý?

  • Forma:4 keramické misky na suflé s objemom 250ml
  • Počet porcií: 4
  • Príprava:10 minút
  • Pečenie: 12 minút

Potrebujeme

  • 250g čučoriedok (čerstvých alebo mrazených)
  • 2 vajcia, žĺtky a bielky zvlášť
  • 4PL krupicového cukru
  • 3PL hladkej múky
  • 2Pl kakaového prášku
  • strúhaná kôra a šťava z 1 pomaranča
  • ½ ČL múčkového cukru na poprášenie
  1. Rúru predhrejeme na 220°C. 4 keramické misky na suflé naukladáme na plech a rovnomerne do nich rozdelíme čučoriedky.
  2. Oddelíme žĺtky a bielky. Bielky dáme do čistej misky a žĺtky takisto. Do žĺtkov pridáme cukor, múku, kakao, pomarančovú kôru aj šťavu a vypracujeme hladké cesto. Z bielkov vyšľaháme mäkký sneh a veľkou kovovou lyžicou ho zapracujeme do cesta.
  3. Cesto rozdelíme do pripravených misiek s čučoriedkami, povrch uhladíme a vložíme do rúry. Suflé pečieme 12 minút, alebo kým jednotlivé porcie nenaskočia a na povrchu nestuhnú. Hotové suflé poprášime múčkovým cukrom a podávame.

Ak si tento dezert chceme prichystať vopred, pripravené čokoládové cesto zakryjeme a odložíme. Oddelené bielky vyšľaháme a zapracujeme do cesta až keď už budeme chcieť suflé vložiť do rúry.

Namiesto čučoriedok môžme použiť aj mrazené maliny alebo zmes lesného ovocia.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.