Gratinované cestoviny s paradajkami a bazalkou

Páčil sa vám článok? Odmeňte autora zdieľaním :-)

  • 400 g cestovín v tvare rúrok
  • 3 veľké strúčiky cesnaku
  • 2 PL extra panenského olivového oleja
  • ½ malej žltej cibuľky
  • 150 g paradajok
  • 120 g čerstvej bazalky, natrhanej na malé kúsky
  • 240 g pesta
  • 240 g syra ricotta
  • 120 g strúhaného parmezánu
  • 200 g čerstvej mozzarelly, nahrubo nastrúhanej

 

Do veľkého hrnca nalejte vodu, nechajte zovrieť a osoľte ju. Pridajte cestoviny a varte o pár minút menej, než je uvedené na obale (cca 8-9 minút).

Na prípravu paradajkovo-bazalkovej omáčky použite panvicu. Dajte do nej pár kvapiek olivového oleja a nasekaný cesnak, potom pridajte nakrájané paradajky a varte na strednom ohni, až kým paradajky nezmäknú. Teraz môžete pridať nakrájanú cibuľu a pár kvapiek vody, aby konzistencia pripomínala omáčku. Keď rajčiny začnú bublať, stíšte oheň a primiešajte bazalku. Omáčku osoľte a okoreňte.

Zlejte vodu z hrnca s cestovinami a naukladajte ich do rajnice. Pridajte pesto, ricottu a štipku parmezánu, opatrne premiešajte, aby sa cestoviny pokryli pestom a syrom. Zalejte rajčinovou omáčkou a zhora posypte štipkou parmezánu.Vložte okrúhlu rajnicu do vyhriatej rúry a nechajte syr zhora roztopiť a vytvoriť bublinky, asi na 3-5 minút. Ozdobte rajčinami rozkrojenými na polovicu a čerstvou bazalkou. Pripravené na podávanie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.