Grilované teľacie involtini so zelenými olivami a bocconcini

Páčil sa vám článok? Odmeňte autora zdieľaním :-)

pošli na vybrali.sme.sk

Počet porcií : 4                                                                                                                                                              Príprava : 20 minút                                                                                                                                                     Tepelná úprava : 4-5 minút

Potrebujeme

  • 1/2 hrnčeka strúhanky z čerstvého chleba
  • 1/2 hrnčeka vykôstkovaných zelených olív
  • 12 teľacích medailónkov po 90g
  • 12 malých guliek mozzarelly (bocconcini) nakrájaných na plátky
  • 1 PL najemno posekaného rozmarínu
  • najemno nastrúhaná kôra chemicky neošetreného citrónu
  • hrubá morská soľ a čerstvo zomleté čierne korenie
  • extra panenský olivový olej na potieranie
  • mesiačiky citróna na ozdobenie
  • čerstvo uvarená špargľa (nemusí byť)

Postup

  1. Strúhanku zmiešame s olivami, rozmarínom, citrónovou kôrou a v kuchynsko robote rozmixujeme takmer dohladka. Prípadne môžme všetky suroviny nakrájať veľkým nožom najemno. Zmes preložíme do malej misky a ochutíme soľou a mletým korením.
  2. Teľacie mäso položíme na čistú pracovnú plochu. Doprostred každého medailónika dáme za lyžicu strúhankovej zmesi a na ňu položíme niekoľko plátkov syra. Mäso zavinieme a závitky zabezpečíme špáradlom.
  3. Vonkajší alebo vnútorný gril rozohrejeme na strednú teplotu.
  4. Involtini potrieme olejom, posolíme a okoreníme. Mäso položíme na gril a pečieme dozlatista až dohneda 4-5 minút, kým sa syr vo vnútri neroztopí. Mäso občas obrátime.
  5. Zo závitkov vytiahneme špáradlá. Involtini podávame horúce a pokvapkané čerstvou citrónovou šťavou. Ako prílohu môžme servírovať varenú špargľu.

…….

Teľacie medailónky by mali byť dosť tenké – približne 3 mm. Ak treba, vložíme ich medzi dva hárky papiera na pečenie a zľahka naklepeme na požadovanú hrúbku.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.