Domáce hovädzie klobásy s červeným vínom a rozmarínom na gril

Páčil sa vám článok? Odmeňte autora zdieľaním :-)

pošli na vybrali.sme.sk

Počet klobás : 16-18                                                                                                                                                      Príprava : 1 hodina + 12 hodín na marinovanie a 12-48 hodín na sušenie                                                        Tepelná úprava : 10-15 minút

Potrebujeme

  • 1 1/2 kg hovädzieho pleca bez kostí, nakrájaného na kocky
  • 1/2 kg bravčového bôčika, nakrájaného na kocky
  • 8 šalotiek, alebo 1 stredne veľká červená cibuľa, posekaná najemno
  • 8 strúčikov cesnaku, nasekaných najemno
  • 1/4 hrnčeka nadrobno pokrájaných rozmarínových lístkov
  • 3 PL hrubej morskej soli
  • 1 PL čerstvo zomletého čierneho korenia
  • 3.5 m bravčového črievka (aj viac pre prípad pretrhnutia)
  • 1 hrnček (250ml) suchého vychladeného červeného vína ako je napr. shiraz

Postup

  1. V miske zmiešame hovädzinu, bôčik, šalotky, cesnak, rozmarín, soľ a čierne korenie. Všetko dôkladne premiešame, misku prikryjeme a dáme na noc do chladničky. Vychladíme aj misu a miesiaci nadstavec kuchynského robota.
  2. Mäsovú zmes zomelieme nahrubo.
  3. Klobásové črievka vložíme na 30 minút do misky s vlažnou vodou a kúskom citróna. Črievka vyberieme, uchopíme za jeden koniec a zvonku, aj zvnútra ich prepláchneme pod tečúcou vodou. Potom ich opäť namočíme do vlažnej vody s citrónom. Ak voda vychladne, doplníme ju teplou, aby bola stále vlažná. Predídeme tak popraskaniu črievok.
  4. Mäsovú zmes preložíme do vychladenej misy. Použijeme vychladený miesič a robot zapneme na nižší až stredný výkon. Asi jednu minútu všetko miešame, aby sa koreniny poriadne premiešali s mäsom. Pridáme víno, zvýšime výkon a všetko zas miešame asi jednu minútu, kým nezískame lepkavú hmotu. Ak nemáme robot, rázne a veselo miešame ručne (kto chce tak vareškou).
  5. Vzorku klobásovej zmesi opečieme na panvici a ochutnáme. Podľa potreby pridáme koreniny.
  6. Pripravíme si plničku klobás. Ústie hubice a okraj črievka zľahka potrieme olejom. Zmes na klobásy pretlačíme plničkou a naplníme črievko. Ak črievko pod tlakom praskne, nepoškodenú časť zaviažeme, črievko nasadíme späť na hubicu a pokračujeme. Koniec plniacej sa klobásy necháme skrútiť na navlhčený papier na pečenie, aby sa klobása nelepila a netrhala. Keď bude črievko takmer plné, stiahneme ho z hubice a na konci spravíme uzol. Črievko každých cca 12 cm skrútime a tak oddelíme jednotlivé klobásky. Ukladáme na vlhký papier na pečenie. Za každou druhou klobásou previažeme predel kuchynskou niťou, aby sme ich neskôr mohli oddeliť nožom. Klobásy uložíme na mriežku, prikryjeme a necháme 12-48 hodín schnúť v chladničke. Zabránime tým ich praskaniu pri tepelnej úprave.
  7. Vonkajší alebo domáci gril rozohrejeme na nízku teplotu. Nakrájame jednotlivé klobásy a za občasného obracania ich grilujeme 10-15 minút, aby sa dobre prepiekli. Podávame ihneď s obľúbenými prílohami.

                                     

About Ywet 243 Articles
Sme skvelá dlhoročná partia báb vo veku od 28-65 rokov. Každá z nás sa venuje niečomu inému - je medzi nami pedagogička, sociálna pracovníčka, diplomovaná zdravotná sestra, kaderníčka a stylistka a ja sa venujem podnikaniu. Po dlhom vyčerpávajúcom dni potrebujem relax a pre mňa je relaxom písanie.Tak sme dali dohromady svoje vedomosti a koníčky a vznikol Lifestylový magazín Dámska jazda. Budeme sprevádzať ženy ich každodennými starosťami a radosťami, prinášať novinky z oblasti módy a krásy, zdravia, prezradíme Vám tajomstvá harmonického rodinného života, niečo dobré si navaríme a upečie a hlavne sa zabavíme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.