Kokosové minipalacinky – chcete ich sladké či slané?

Variant zdravých palaciniek, ktoré si môžete pripraviť aj v slanej pobobe a podávať ich napríklad s plnkou z avokáda, zo syra cottage, prípadne z tofu. Sladké môžeme plniť bobuľovým ovocím zmixovaným s agávovým sirupom, alebo mandľovým maslom, ktoré sa dá kúpiť ale aj vyrobiť z pomletých varených mandlí. Môžete si ich potrieť aj vegánskou nutelou. Sú vhodné ako sýte raňajky pre celú rodinu.

Recept je na 10 minipalaciniek

  • 30g kokosovej múky
  • 3 vajcia
  • 150ml mandľového mlieka
  • 1 väčší banán
  • 2 PL ľanových semienok
  • 1 PL kokosového oleja
  • 1/2 ČL bezlepkového prášku do pečiva
  • štipka mletej vanilky alebo štipka mletej škorice či kardamónu
  • štipka soli
  • 1 PL tekutej stévie na osladenie

Vajíčka, mlieko a banán nahladko rozmixujeme. Pridáme kokosovú múku, kokosový olej, ľanové semienka, prášok do pečiva, vanilku či škoricu, prípadne mletý kardamón a štipku soli. Osladíme podľa chuti tekutou stéviou. Znovu dôkladne rozmixujeme.

Kokosová múka je drobivá, preto palacinky pečieme v rúre. na plech vyložený papierom na pečenie naberáme lyžicou kôpky cesta a v rúre predhriatej na 180°C pečieme 7-10 minút. Plech vyberieme, necháme trošku vychladnúť, papier obrátime, aby sa nám z neho palacinky pekne odlepili a môžeme podávať. Najlepšie chutia čerstvé. Servírujeme s arašidovým maslom, môžme posypať makom alebo semienkami chia.

TIP: Ak palacinky chceme slané, vynecháme stéviu a banán.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.