Koláč s lesným ovocím – kto by mu odolal?

Páčil sa vám článok? Odmeňte autora zdieľaním :-)

pošli na vybrali.sme.sk

INGREDIENCIE

• 225 g masla
• 225 g práškového cukru
• 4 veľké vajcia
• 225 g múky
• 2 ČL prášku do pečiva
• kôra 1 citróna
• 200 g čučoriedok
• 175 g malín
• mandľové vločky
• med

 

(rajnica 24 cm)

PRÍPR AVA

Predhrejte rúru na 180 °C. Kvalitnú rajnicu trochu namastite. Vo veľkej miske mixérom
rozmixujte maslo, aby bolo mäkké. Pridajte cukor a znovu mixujte, aby ste vyšľahali homogénnu
hmotu bledožltej farby. Šľahanie potrvá minútku a cieľom je dostať do zmesi čo najviac vzduchu.
V priebehu miešania pridajte vajcia a poriadne premiešajte.
V samostatnej miske premiešajte múku a prášok do pečiva. Preosejte múku na maslovú zmes,
pridajte citrónovú kôru a dobre premiešajte kovovou lyžicou. Prestaňte miešať hneď, ako sa múka
zapracuje, pretože by ste mohli stratiť všetok predtým našľahaný vzduch. Nalejte zmes do rajnice.
Na cesto jemne poukladajte a pritlačte väčšinu čučoriedok a malín (niektoré nechajte
na ozdobu). Pečte 30 minút alebo kým koláč nie je hotový (otestujete zapichnutím špáradla do cesta;
malo by vyjsť čisté, bez nalepeného cesta).
Vyberte koláč z rúry a nechajte vychladnúť. Ozdobte mandľovými vločkami, pokvapkajte medom,
posypte práškovým cukrom a doozdobujte zvyšnými bobuľami a lístkami mäty.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.