Lieky a jedy v našej kuchyni

Páčil sa vám článok? Odmeňte autora zdieľaním :-)

pošli na vybrali.sme.sk

Dnes si už o jedle a jeho príprave môžte na internete vygoogliť takmer všetko – recepty od výmyslu sveta, z každej krajiny.
Preto sa skôr zameriame viac na účinky jedál, ktoré konzumujeme.

Hoci je veda o výžive pomerne mladé odvetvie, ukázalo sa, že existuje len veľmi málo chorôb, ktorým by vhodná strava nevedela zabrániť, alebo ich aspoň liečiť, či zmierniť ich príznaky.
Vhodná strava môže pomôcť v boji s cievnymi chorobami, rakovinou, artritídou, vie tlmiť stres, lieči nespavosť a neplodnosť, dodať energiu.

V ďalších článkoch podrobne preskúmame niektoré obľúbené tvrdenia ako napríklad:
– že z chleba sa priberá
– že chrípku liečime cibuľou
– že ananás spaľuje tuky
– atď…
Zistíme, ktoré z výrokov sú založené na pravde a ktoré skôr na povere.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.