S touto hráškovou polievkou doma zabodujete

Páčil sa vám článok? Odmeňte autora zdieľaním :-)

pošli na vybrali.sme.sk

Potrebujeme

2 ČL extra panenského olivového oleja

2 šalotky, ošúpané a pokrájané na tenké plátky

750 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru

1,2 kg čerstvého hrášku

120 ml kyslej smotany

soľ a korenie

½ bagety nakrájanej na plátky (asi 16 plátkov)

olivový olej

200 g čerstvej mozzarelly, tenké plátky

čerstvá bazalka

Príprava

V malom hrnci zohrejte olivový olej na nízkej teplote. Pridajte šalotku a smažte, kým nie je mäkká a priesvitná. Pridajte vývar a priveďte do varu. Znížte teplotu a poduste bez pokrievky (10 minút).

Medzitým pokvapkajte mäkký chlieb olejom. Opečte ho v rúre na 190 °C do zlatista, asi 5 minút. Posypte mozzarellou a vráťte do rúry. Pečte, kým sa syr neroztopí, asi o jednu minútku dlhšie.

Vráťte sa k polievke: pridajte hrášok a poduste ešte 4 minúty, alebo kým sa hrášok nezaparí, ale ostane ešte chrumkavý. Rozmixujte zmes ručným mixérom a pridajte kyslú smotanu.

Pripravené na servírovanie zahorúca s plátkami opečeného chleba s mozzarellou.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.