Slivkový koláčik bez lepku a rafinovaného cukru

Kto má rád ovocné bublaniny, tak ten si príde na svoje. Tento slivkový koláč je neuveriteľne šťavnatý a vďaka slivkám mierne kyselkavý…. chutné letné osvieženie.

Recept je na 12 porcií.

  • 100g mandľovej múky
  • 50g kokosovej múky
  • 3 vajcia
  • 300g bieleho tofu
  • 75g brezového cukru
  • 50g kokosového oleja
  • 1.5 ČL bezlepkového prášku do pečiva
  • 80ml kokosového nápoja
  • štipka škorice
  • 3 PL slivkového lekváru bez cukru
  • 150-200g pokrájaných sliviek na ozdobenie

Všetky suroviny krem sliviek zmiešame a zmes vylejeme do tortovej formy o priemere 20cm. Navrch poukladáme pokrájané slivky. Pri teplote 180°C pečieme 25 minút, potom teplotu znížime na 180°C a pečieme ešte 40 minút. Ak použijeme formu s väčším priemerom, pečieme kratšie.

TIP: Kokosový nápoj je oveľa ľahší ako kokosové mlieko, lebo obsahuje len cca 5% kokosového mlieka. Napriek tomu si však zachováva výraznú chuť a preto sa výborne hodí do koláčov.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.