Ugrilujte si teľacie kotlety s parmezánovo-bylinkovou krustou a so sardelkami

Páčil sa vám článok? Odmeňte autora zdieľaním :-)

pošli na vybrali.sme.sk

Počet porcií: 4                                                                                                                                                       Príprava: 10 minút                                                                                                                                                   Tepelná úprava: 8-10 minút

Budeme potrebovať

  • 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 1 1/2 hrnčeka  japonskej obaľovacej zmesi Panko
  • 1/3 hrnčeka nahrubo postrúhaného parmezánu
  • 2 PL najemno posekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 PL lyžica najemno posekaného oregana
  • 3 sardelky pokrájané nadrobno
  • 2 veľké vajcia
  • 4 očistené teľacie kotlety po 250g
  • hrubá morská soľ, čerstvo zomleté čierne korenie
  • mesiačiky citróna na ozdobenie

Postup

  1. Do malej misky nasypeme múku a poriadne ju posolíme a okoreníme. Vo väčšej miske zmiešame obaľovaciu zmes Panko, parmezán, petržlenovú vňať, oregano a sardelky. V tretej miske zľahka rozšľaháme vajíčka.
  2. Mäso poprášime ochutenou múkou a nadbytočnú múku otrasieme. Kotlety obalíme vo vajci a potom v strúhankovej zmesi. Zľahka pritlačíme, aby zmes držala.
  3. Vonkajší gril rozohrejeme na strednú teplotu. Rošt potrieme utierkou namočenou v oleji.
  4. Kotlety grilujeme dozlatista 4-5 minút z každej strany, aby boli celkom prepečené.
  5. Podávame horúce s mesiačikmi citróna.

……..

Obaľovacia zmes Panko je strúhanka, ktorá sa používa v japonskej kuchyni, aby mali vyprážané pokrmy chrumkavú krustu. Môžeme ju kúpiť v obchodoch s ázijskými potraviny alebo v ázijskom oddelaní v niektorých supermarketoch. Ak ju nezoženieme, tak použijeme rovnaké množstvo obyčajnej strúhanky.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.