Zelený dezert Rafaello – alebo ako naučiť deti jesť špenát

Príprava tohto chutného dezertu Rafaello je veľmi jednoduchá – zavolajte deti a spoločne si vyrobíme cca 55 zdravých guličiek.

  • 130g mletých mandlí
  • 200g kokosovej múčky
  • 2-3 PL kokosového oleja
  • 110g najemno zmixovaného špenátu – môže byť aj mrazený
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • štipka soli
  • trošku vanilky
  • 130g medu

Poleva

  • 1 PL nesladeného kakaa
  • 1 PL kokosového oleja

Všetky suroviny dobre premiešame, v prípade potreby ešte môžme dochutiť a z hmoty tvarujeme guľky. Polevu si pripravíme tak, že na panvičke rozpustíme 1 PL kokosového oleja, pridáme kakao a dobre premiešame, prípadne najemno zmixujeme. Do polevy namáčame vždy iba polovicu guľky, druhá strana ostáva zelená.

TIP: Ak ste diabetik, môžte med nahradiť agávovým alebo javorovým sirupom v rovnakom pomere.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.